mellanmjolksliv.blogg.se

Jfokus dag 2

Kategori:

Sitter på hotellrummet och går igenom dagens föreläsningar på Jfokus. Har fått en del att tänka på och idéer att testa på jobbet. Atlassians Sven Peters förklarade Dotting som ett steg till att få ett kick-ass utveckarteam. Utvecklare som testare, riktiga testare, för att höja ansvarstagandet och kvaliteten, vilket nytänkande. Dotting är så mycket mer än jag orkar hacka fram då jag skriver detta på telefonen. Men jag är såld.

Har oxå fått en inblick i vad Java 8 har att erbjuda och inser att Lambda expressions kommer förändra javakodens utseende dramatiskt.

Martin Verburg (härligt att höra NZ-engelska) aka the Diabolic programmer, höll en ironisk föreläsning om anti patterns vari han framhöll det som är viktigt för utvecklare att fokusera på och fällor att undvika. Till sist har jag låtit mig charmats av Venkat Subramaniam och hans dragning av design patterns.

Efter att ha YouTubat och googlat om föreläsarna måste jag balansera ut denna intellektuellt stimulerande o inspirerande dag med det lite lättjefullare Svenska Hollywoodfruar.

För korta byxor, ett minne blott

Kategori:

En ny observation från Jfokus, dagens utvecklare har betydligt bättre fashion sense än vad de hade för några år sedan. 1500 datanördar under samma tak och jag har ännu inte sett ett par jeans som är för korta. Däremot lever och frodas den urblekta t-shirten. Men i all ärlighet, hur ska vi annas känna igen den moderna datanörden.

Lång toalettkö

Kategori:

Är på Jfokus i Stockholm. Gjort några observationer så långt. Har aldrig varit med om att kön till herrarnas toa är längre. På eftermiddagen satte man en unisex-skylt på damtoalettdörren. Kanske så man ska göra på krogen.