mellanmjolksliv.blogg.se

Slopa Internet!

Kategori:Allmänt

Hade en intressant diskussion med min granne, chefen, som jobbar inom socialpsykiatrin. Jag testade min teori om att man kan stävja drogutbredningen bland unga genom att sänka åldern för när man får handla alkohol. Kort sagt, få kidzen dricka alkohol istället för att ta droger, ungefär som man gjorde när jag var ung. Detta bör också göras innan det blir helt ok att ta droger. Mina argument höll inte många sekunder mot chefen. Däremot lanserade hon en ny kontroversiell teori; Stäng ner Internet och rädda våra ungdomar från droger. Via Internet flödar ju drogerna in i våra hem så det enklaste för att stoppa detta vore att helt sonika stänga ner Internet. Undra vad våra politiker skulle säga om ett sådant förslag. Tror dock att ungdomar inte har tillräckligt högt värde för att göra något sådant drastiskt. Hade de det skulle vi nog satsa mer på barnomsorg och skolan i allmänhet. Men det skulle ju onekligen vara en drastisk åtgärd. Kanske skulle man kunna åldersbegränsa Internet. Alla över 21 fick en personlig kod med vilken man loggade in och fick tillgång till nätet. De som lånade ut sin kod var således 'langare'. På så sätt kanske böckerna skulle få ett uppsving igen och plagiatet i skolorna skulle minskas på samma gång. Så också nätmobbningen och spelberoendet (i alla fall kapa alla spel som kräver uppkoppling). Utnyttjandet av naiva flickor som lägger ut bilder på sig själva skulle också minska. Vad har eg. ungarna på nätet att göra?

 

Intressant tanke, eller hur?

Kommentarer

  • Betraktaren säger:

    På sextiotalet var det farligt att lyssna på Beatles (oklart vad man kunde råka ut för).
    Åttiotalet var parodiernas årtionde där man kunde bli verklighetsfrånvänd av rollspel, djävulsdyrkare av hårdrock och våldsam av att se på video.
    På nittiotalet kunde man bli massmördare av att spela datorspel.
    Så nu är det då tydligen dags för nästa farlighet. Man kan bli knarkare av Internet! Kalla in Siewert Öholm som debattledare i frågan. Jag laddar upp med popcorn och cola.

    2013-01-25 | 18:34:17
    Bloggadress: http://blogg.vk.se/betraktelser/

Kommentera inlägget här: