mellanmjolksliv.blogg.se

Ny utmaning för oinsatt

Kategori:

Hade en diskussion med en kollega idag, nej det var inte språkfascisten utan en annan. Den mynnade ut i att vi försökte namedroppa svenska ministrar. Finans-, utrikes-, skol- och hälsominister gick bra att koppla namn till ministerpost. Sedan blev det svårare tex Nam…Sabuni (!) är hon integrationsminister, eller jämstäldhetsminister (finns det ens?). Vi var tvungen att googla och visst kände vi igen några andra namn. Kontentan av det hela blev en utmaning. Vi ska spendera 5 min varje morgon till att avhandla världs- och inrikeshändelser för att bli mer insatta och allmänbildade.

Jahaja då blir det till att läsa mer än bara rubrikerna i tidningen. Jag vet att det är oroligheter i Syrien just nu, någon SD politiker har klantat till det (igen!) och att man funderar på om Arafatt blev förgiftad (när dog han nu igen?). Inte en så tokig utmaning och kanske kommer jag att kunna svara på fler frågor i På spåret (hur fasiken kan man vem som skrev den Jugoslaviska teaterpjäsen som baserade sig på Romeo och Julia samt en verklig händelse eller ens vem som har ritat statshuset i Stockholm!).

Bara till att se nyheterna ikväll då…eller så skummar jag igenom Dagens nyheter i morgon bitti och ser Kinas mat och Criminal Minds ikväll -det kallar jag win-win!

Kommentarer

  • Betraktaren säger:

    Det var värst vad ni är seriösa däruppe. I annexet avhandlar vi på morgonkvisten mera saker av typen vilket knäckebröd som är bäst, om det blir "nå Jäger i helgen" och vem det är som drar in djurhår i lokalen.

    2012-11-29 | 21:01:38
    Bloggadress: http://blogg.vk.se/betraktelser/

Kommentera inlägget här: